Πως είναι το πρώτο ραντεβού με έναν διαιτολόγο

Για κάποιον που δεν έχει ξανα-επισκεφτεί διαιτολόγο, μπορεί η διαδικασία να είναι λίγο άγνωστη! Αλλά ακόμα και κάποιος που έχει κάνει παλιότερο ραντεβού με κάποιον διαιτολόγο, μπορεί να υπάρχει άγχος για το πως θα είναι το ραντεβού.

Είναι πάντα χρήσιμο να γνωρίζουμε από πριν τι να περιμένουμε ώστε να αισθανθούμε πιο άνετα και περισσότερη αυτοπεποίηθηση.

Πως είναι το πρώτο ραντεβού με έναν διαιτολόγο 1

Να αναφερώ αρχικά ότι οι αρχικές συνεδρίες μαζί μου διαρκούν 1,5 ώρα. Όταν πρόκειται για ζευγάρι, το ραντεβού διαρκεί πιο κοντά στις 2 ώρες.

Το ξέρω, είναι αρκετός χρόνος! Αλλά σκέψου πόσες φορές μπορεί να έχεις πάει σε κάποιον ειδικό και να μην πρόλαβες να ρωτήσεις όλα όσα είχες στο μυαλό σου… Αυτό δεν θα συμβεί εδώ!

1. Αξιολόγηση

Στο πρώτο ραντεβού θα γίνει η διατροφική αξιολόγηση. Θα σου κάνω πολλές ερωτήσεις για να μαζέψω όλες τις πληροφορίες που χρειάζομαι για να σου δώσω στη συνέχεια τις στοχευμένες συμβουλές.

Τι θα ρωτήσω; Θα θελήσω να μάθω για: τον λόγο που θέλησες να μιλήσουμε, το ιστορικό του βάρους, το τωρινό σου βάρος (μόνο αν θέλεις να απαντήσεις), ιατρικό ιστορικό, οικογενειακό ιστορικό σε κάποιες παθήσεις (πχ κοιλιοκάκη, θυρεοειδής, διαβήτης, ΣΠΩ, ενδομητρίωση, κλπ.), αιματολογικές εξετάσεις, φάρμακα και συμπληρώματα που λαμβάνεις, εντερική λειτουργία, όρεξη, επίπεδα ενέργειας, επίπεδα άγχους, τις ώρες που κοιμάσαι, τον κύκλο σου, πως είναι μία τυπική σου μέρα διατροφικά, τι φαγητά τρως μέσα στην εβδομάδα, ποιος μαγειρεύει, πόση άσκηση κάνεις.

2. Στοχοποίηση

Στη συνέχεια θα πρέπει να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι στόχοι. Μπορεί να είναι η μεταβολή του βάρους. Μπορεί να είναι η αύξηση της κατανάλωσης ψαριών ή φρούτων και λαχανικών. Μπορεί να είναι.

Για τις περισσότερες γυναίκες που θα δω, ο στόχος είναι η επαναφορά του κύκλου ή η προετοιμασία του οργανισμού για εξωσωματική ή η βελτίωση της διατροφής για φυσική σύλληψη.

Ο καθένας έχει άλλους στόχους!

Πως είναι το πρώτο ραντεβού με έναν διαιτολόγο 2

3. Συστάσεις

Εδώ λοιπόν είναι που συνδυάζουμε τις πληροφορίες με τους στόχους και προσπαθούμε να δούμε τι τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν και με ποια προτεραιότητα. Συζητάμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό για εσένα και που μπορεί να εφαρμοστεί.

Θα ξέρεις ακριβώς το γιατί πρέπει να γίνουν οι αλλαγές. Μπορεί να υπάρχουν μερικές ερωτησούλες ακόμα για να μπορέσω να κατανοήσω όσο γίνεται καλύτερα τις όποιες ιδιατερότητες, αλλά πάντα με μη-επικριτικό τρόπο!

4. Προσωπικό πλάνο

Μετά από μερικές μέρες θα λάβεις στο email σου αναλυτικά όλα όσα θα έχουμε συζητήσει και στοχοποιήσει. Αυτά είναι:

Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, διευκρινήσεις πάνω στη διατροφή, προσωπικό πλάνο στοχοποίησης, εξατοκιμευμένο πλάνο συμπληρωμάτων διατροφής, περαιτέρω εξετάσεις που μπορεί να χρειάζεται να εξετάσουμε και διατροφική αξιολόγηση που αποστέλλεται στην ιατρική σου ομάδα (με τη σύμφωνη γνώμη σου).

4. Μετά το πρώτο ραντεβού

Η συνεργασία μας δεν τελειώνει εδώ!

Για μερικούς, ένα ραντεβού είναι αρκετό για να μπουν όλα τα πράγματα στη θέση τους! (Φυσικά παραμένουμε σε τηλεφωνική επικοινωνία.)

Πολλές φορές όμως θα χρειαστούν μερικά επαναληπτικά ραντεβού για να μπορέσουν οι στόχοι να επιτευχθούν καλύτερα.

Στα επαναληπτικά ραντεβού θα δούμε τι δεν δούλεψε και πως μπορώ να σε βοηθήσω για να φτάσεις τελικά τον στόχο.

Πως είναι το πρώτο ραντεβού με έναν διαιτολόγο 3

Αυτά είναι πάνω-κάτω ό,τι θα γίνει στο αρχικό ραντεβού μας! Ελπίζω να έφυγε το όποιο άγχος μπορεί να νιώθεις!

Αν ακόμα νιώθεις διστακτική, στείλε μου μήνυμα ή πάρε με τηλέφωνο για παραπάνω διευκρινήσεις!

Previous
Previous

10 λόγοι να δεις έναν διαιτολόγο με επιμόρφωση στη γονιμότητα