10 λόγοι να δεις έναν διαιτολόγο με επιμόρφωση στη γονιμότητα

Η δίαιτα και η διατροφή μπορούν να είναι ζωτικής σημασίας κατά την περίοδο πριν την εγκυμοσύνη. Οι διαιτολόγοι είναι οι ειδικοί πάνω στις τροφές και τη διατροφή με τον υψηλότερο βαθμό διατροφικής εκπαίδευσης. Μπορούν να μεταφράσουν την επιστήμη της διατροφής σε πρακτικές συμβουλές που να υποστηρίζουν τις ανάγκες σου.

1. Αρχίζεις και σκέφτεσαι ότι θέλεις να μείνεις έγκυος

Μπορείς να προετοιμάσεις το σώμα σου για τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη. Οι διαιτολόγοι που εστιάζουν στη γονιμότητα μπορούν να προσφέρουν διατροφικές συστάσεις για τις πρώτες 1000 ημέρες της ζωής του μωρού, να βελτιώσουν τα αποθέματα θρεπτικών συστατικών και να προτείνουν κατάλληλες στρατηγικές. Μία υγιής διατροφή και τρόπος ζωής μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη μακροχρόνια υγεία.

2. Είσαι υγιής, και θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητές σου

Μπορείς να λάβεις εξατομικευμένες συμβουλές και να μάθεις ποιές τροφές να καταναλώνεις και ποια συμπληρώματα να παίρνεις.

3. Δυσκολεύεσαι να συλλάβεις

Οι διαιτολόγοι με επιμόρφωση στη γονιμότητα μπορούν να σου προσφέρουν στρατηγικές για να συλλάβεις όταν υπάρχουν καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση, το ΣΠΩ, τα ινομυώματα και προβλήματα με τον θυρεοειδή.

4. Ετοιμάζεσαι για εξωσωματική

Παγκοσμίως τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής IVF είναι περίπου 45-48%. Οι διαιτολόγοι με επιμόρφωση στη γονιμότητα είναι οι κατάλληλοι ειδικοί για να παρέχουν λύσεις και στρατηγιές ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες σύλληψης ακόμα περισσότερο με την κατάλληλη διατροφή.

10 λόγοι να δεις έναν διαιτολόγο με επιμόρφωση στη γονιμότητα 1

5. Έχεις θέματα υγείας που εμποδίζουν την αναπαραγωγή

Το ΣΠΩ, η ενδομητρίωση, οι παθήσεις του θυρεοειδούς, ο διαβήτης, η ινσουλινοαντίσταση, η κοιλιοκάκη και τα προβλήματα με την ωορρηξία είναι μερικές μονάχα καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα. Οι διαιτολόγοι με επιμόρφωση στη γονιμότητα μπορούν να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τα συμπτώματα και να σου δώσουν διαιτητική καθοδήγηση για να αυξήσεις τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

6. Διαχείριση βάρους

Ένας ΔΜΣ πάνω από το υγιές εύρος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα. Ένας διαιτολόγος με επιμόρφωση στη γονιμότητα μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τον ΔΜΣ με τέτοιον τρόπο που να μην είναι επιβλαβής για τη γονιμότητά σου και να αυξήσεις τις πιθανότητες σύλληψης.

7. Τροφικές δυσανεξίες και περιορισμούς

Χωρίς γλουτένη, χαμηλού FODMAP, χορτοφαγική, vegan είναι μερικά παραδείγματα διαιτών με διατροφικούς περιορισμούς όπου ένας διαιτολόγος μπορεί να δώσει εξατομικευμένες συμβουλές ακριβώς πάνω στις ανάγκες σου.

8. Κατάψυξη ωαρίων

Η διατροφή μπορεί να βοηθήσει ώστε να μπορέσεις να καταψύξεις όσο ποιο ποιοτικά ωάρια γίνεται.

9. Επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εμφύτευσης

Ένας διαιτολόγος με επιμόρφωση στη γονιμότητα μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την υγεία του ενδομητρίου και κατα συνέπεια να αυξήσεις τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

10. Επαναλαμβανόμενες αποβολές

Οι διαιτολόγοι μπορούν να σε βοηθήσουν με αρκετές από τις αιτίες που οδηγούν σε επαναλαμβανόμενες αποβολές, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να επαναληφθεί.

Κάνε το επόμενο βήμα! Οι διαιτολόγοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να σε βοηθήσουμε να πετύχεις το όνειρό σου να αυξήσεις την οικογένειά σου. Κλείσε ραντεβού σήμερα!

Previous
Previous

Πως μπορεί ένας διαιτολόγος να σε βοηθήσει ΠΡΙΝ την εγκυμοσύνη

Next
Next

Πως είναι το πρώτο ραντεβού με έναν διαιτολόγο