Σπιτικό Παγωμένο Γιαούρτι Χωρίς Ζάχαρη

Σπιτικό Παγωμένο Γιαούρτι Χωρίς Ζάχαρη

Υλικά για 6 μπάλες:

  • 300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 2%

  • 3 κ.σ. μέλι

  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 4 φλιτζάνια φρέσκιες φράουλες (περίπου 600-700 γραμμάρια)


Οδηγίες:

  1. Καταρχήν θα πρέπει να καταψύξεις τις φράουλες. Πλύνε και κόψε τις φράουλες στη μέση και στη συνέχεια στρώσε τες σε ένα πιατάκι ή ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα. (Εάν τις καταψύξεις σε μπολ, τότε θα κολλήσουν όλες μαζί σε μία μάζα και δεν θα μπορέσεις να τις ξεχωρίσεις.) Μετέφερε τις φράουλες στην κατάψυξη και άφησέ τες μέχρι να σκληρύνουν αρκετά σαν παγάκια. Αυτό το βήμα μπορείς να το κάνεις από το προηγούμενο βράδυ.

  2. Όταν οι φράουλες είναι έτοιμες, βάλε το γιαούρτι, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας στον κάδο ενός δυνατού πολυκόφτη. Χτύπησέ για λίγα δευτερόλεπτα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  3. Πρόσθεσε ένα φλιτζάνι από τις φράουλες και χτύπησε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Θα χρειαστεί ένα με δύο λεπτάκια και το πολυμίξερ σου θα τρανταχτεί αρκετά μέχρι να κοπούν οι φράουλες, μην φοβηθείς!

  4. Επανέλαβε μέχρι να τελειώσεις όλες τις φράουλες.

  5. Άδειασε το μείγμα γιαουρτιού σε ένα ταπερ με καπάκι (κατάλληλο για κατάψυξη, εάν θα το αποθηκεύσεις για μερικές μέρες) ή σε ένα οποιοδήποτε σκεύος εάν πρόκειται να το καταναλώσεις την ίδια μέρα.

  6. Κατάψυξε το μείγμα για 1-2 ώρες, μέχρι να γίνει συμπαγές.

  7. Το παγωμενο γιαουρτι μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες. Εάν δεν καταναλωθεί την ίδια μέρα και το έχεις στην κατάψυξη, όταν έρθει η ώρα να το καταναλώσεις θα χρειαστεί να το αφήσεις λίγο στον πάγκο της κουζίνας για να μαλακώσει.


Το μείγμα θα βγάλει περίπου 6 μπάλες. Η ανάλυση αφορά την κάθε μπάλα:

Previous
Previous

Πουτίγκα με Σπόρους Τσία σε Μορφή Γρανίτας

Next
Next

Μπουτάκια Κοτόπουλου με Έντονες Γεύσεις